25 Ocak 2013 Cuma

Elmalı Rulo Kurabiyeler


Arşivde sıkışıp kalmış bir tarifte bu elmalı rulo  kurabiyelerdi..
Burada ki akraba günümüzde teyzemin kızı yapmıştı..
Görüntü lezzetini de yansıtıyor sanırım..
Ah bir zaman bulup şöyle bir alt üst edebilsem fotoğraf harddiskini neler çıkacak
ama zamanı bulabilen yok..
*
Çocuklarımız da bugün itibari ile karnelerine kavuştular..
Tüm öğretmenlere ve öğrencilerine hayırlı tatiller diliyorum..
Bizim evde her ikisi de mevcut olduğu için bendenize de hayırlı mesailer inşallah :))
 
Neyse lafı yine uzattım galiba,
Buyrun tarif gelsin..

Malzemeler
250 gr tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
İç malzeme
5 adet elma
 2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı ceviz içi
 Tarçın 
 
Üzeri için
Pudra şekeri
 
Yapılışı
Önce kurabiyemizin iç harcını hazırlayalım..
Elmaları rendeleyip bir tavaya şekerle beraber alalım.
Şeker eriyip elmalar yumuşayınca tarçın ve cevizi ekleyelim ve soğumaya bırakalım..
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri iyice karıştılam, sonra diğer malzemeleri katarak kurabiye hamurunu yoğuralım
 Hamuru 1 saat kadar dinlendirelim..
 Hamuru açarak inceltelim.  İncelttiğimiz hamura iç harcımızdan uzunlamasına yerleştirelim ve hamuru bir defa saralım. 
Sardığımız bu ruloyu uygun uzunlukta keselim.
Bu şekilde hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim..
 180 derecede üzerlei beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Elmalı kurabiyemiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapabiliriz..

............Afiyet Olsun.........

8 yorum:

  1. Benimde öyle bekleyen fotoğraflar var ama nasıl zor geliyor kurcalamak onları.
    Son çektikerimi kullanıyorum hep..
    Aynen lezzeti görüntüsünden belli canım..
    Teyzenin kızının ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok çok çok güzel. Denemek lazım tadını görmek için. SEvgiler..

    YanıtlaSil
  3. kim hayır der elmalıya
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. yine harika yine enfes ..:) hamur malzemesin de tereyağı ile şekeri önceden karıştıralım derken sanırım pudra şekerini demek istedik demi...:))
    insanın sizin gibi hamarat bir annesi varsa ömür boyu yeni tarifler araştırmasına gerek kalmazdı sanırım:)) ellerinize sağlık
    sevgiler.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hamur malzemelerini kastediyorsun hamuru hazırlarken harçta pudra şekeri kullanıyoruz dolayısı ile onu kastediyoruz..
      Derya ;teşekkür ediyorum iltifat ediyorsun, benden de sevgiler..

      Sil
  5. iyi günler ben Bolu dan Elif tarifleriniz muhteşem maşallah çok beceriklisiniz sizin sayenizde tariflerim baya çoğaldı sağolun:)bi sorum olcaktı ben elmalı kurabiyeyi çok severim ama ertesi güne kalınca yumuşuyor ilk gevrekliği kalmıyor bunun nedenini öğrenebilirmiyim sizin yaptıklarınızda öyle oluyormu?şimdiden teşekküe edrimm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim;teşekkür ederim yardımcı olbiliyorsam ne mutlu bana..
      Elmalı kurabiye içindeki harçtan dolayı ne yaparsan yap bir müddet sonra yumuşamaya başlar.. Neredeyse günlük bir kurabiye..
      Ama elmalı harcı biraz fazla kavuup suyunu tamamen çektirirsen yumuşamayı biraz geciktirebilirsin..

      Sil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...