20 Şubat 2015 Cuma

Selanik Susamlısı


Şekerpare tadında lezzetli bir tatlı tarifi var bugün.
Yine misafirlerim için hazırladığım bir lezzet.
Bayram gibi özel günler için düşünülebilecek bereketli bir şerbetli tatlı.


Malzemeler

250 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
150 gr. pudra şekeri(1 su bardağı)
25 gr. irmik(2 yemek kaşığı kadar)
40 gr. fındık tozu(1 çay bardağı)

2 adet yumurta
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr.)

Üzeri için
Bir kase süt
1 kase susam
1 kase haşhaş tohumu

       Şerbeti için
1 lt. su
1 kilo toz şeker
1/2 limon suyu


 Yapılışı

Un hariç tüm hamur malzemesini yoğurma kabına alalım ve yoğuralım..
Unu yavaş yavaş ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Cevizden biraz daha irice parçalar koparıp yuvarlayalım ve önce süte sonra susama bulayalım.

Ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.


Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kabarıp, üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.


Bu arada da şerbet malzemelerini de kaynatarak şerbetimizi hazırlamış olalım.
Şerbet sıcağa yakın ılıklıkta olsun.
Tatlılarımız fırından çıkınca şerbetle buluşturalım.
Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır..


Selanik susamlısı, adından da anlaşıldığı gibi susamla yapılıyor.
Ben bir kısmını koyu haşhaşla yaptım ki bu şekliyle daha çok sevdim.
....Afiyet Olsun...

2 yorum:

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...